Marcați
Acuzații grave la adresa avocaților din țară
1.02.2023, 17:48
Acuzații grave la adresa avocaților din țară! Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, declară că o parte dintre apărători sunt intermediari în schemele de coruție în sistemul de justiție. Ea a îndemnat cetățenii să vină cu denunțuri la adresa procuraturii anticorupție, pentru ca astfel de cazuri să ajungă cu o condamnare în instanță.

Șefa procuraturii anticorupție, Veronica Dragalin s-a arătat indignată de faptul că în Republica Moldova nivelul de corupție în sistemul de justiție încă mai rămâne mare. Potrivit ei, în toate cazurile de corupere este vorba despre un intermediar, care în mare parte fac parte din sistem.

VERONICA DRAGALIN, șefa Procuraturii Anticorupție: În Republica Moldova acești intermediari sunt deseori avocați, ofițeri de urmărire penală care au interacțiuni cu persoana reținută sau vizată într-un dosar și de altă parte procurorul de caz, sau alte persoane intermediari care sunt pur și simplu cunoștințe și pot trimite un mesaj dintr-o parte în alta.

Șefa Procuraturii Anticorupție susține că din luna august 2022, când a preluat conducerea acestei instituții, au fost investigate mai multe cazuri de corupere pasivă și activă, în care au fost implicați avocați și procurori. Unii dintre ei au ajuns pe banca acuzațiilor, însă și aici Veronica Drăgălin a avut pretenți. De această dată la adresa magistraților. În același timp, Dragalin a dat asigurări că nimeni dintre subalternii săi nu a fost și nu va fi implicat în acte de corupție. Dimpotrivă, angajații procuraturii anticorupție ar fi gata să investigheze rapid orice sesizare depusă din partea populației. În această ordine de idei, Veronica Dragalin a îndemnat cetățenii, cărora li s-a cerut mită, să vină cu un denunț.

Exclusiv TV
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).