Marcați
Gaz natural mai ieftin în februarie
31.01.2023, 16:35
Moldova va achiziționa gaze naturale pentru luna februarie la un preț de 1.054 de dolari pentru 1.000 de metri cubi. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului de administrației Moldovagaz, Vadim Ceban, pe canalul său de telegram.

El a precizat că volumul procurat de la ”Gazprom” va fi furnizat în întregime regiunii transnistrene, inclusiv pentru producerea energiei electrice pentru malul drept al Nistrului.

Amintim că, în data de 3 decembrie, autoritățile de la Chișinău au ajuns la un acord cu Tiraspolul privind livrările de gaze. Atunci s-a decis că regiunea transnistreană va prelua tot gazul furnizat de Gazprom Republicii Moldova. Este vorba despre 5,7 milioane de metri cubi pe zi. În schimb, centrala de la Cuciurgan urmează să producă electricitate și pentru malul drept al Nistrului. În luna ianuarie, Moldova a procurat gaze naturale din Rusia la preț de aproape 1230 de dolari pentru o mie de metri cubi.

Exclusiv TV
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).