Marcați
Aproape 10 mii de cazuri de viroze și gripă au fost înregistrate în școli și grădinițe
31.01.2023, 10:33
Un număr de 9775 de cazuri de viroze și gripă au fost înregistrate în școlile și grădinițele din țară pe parcursul săptămânii trecute. Datele au fost prezentate astăzi de Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Astfel, din totalul cazurilor, 4916 au fost atestate în grădinițe și 4859 în instituțiile de învățământ primar și secundar. Totodată, timp de o săptămână s-au îmbolnăvit inclusiv 179 de pedagogi și 80 de angajați auxiliari ai instituțiilor de învățământ.

Cifrele sunt în creștere în comparație cu prima săptămână de studii de după vacanța de iarnă a elevilor, atunci când în școli și grădinițe au fost înregistrate 7463 de cazuri de infecții respiratorii virale acute și de gripă sezonieră.

La începutul celui de-al doilea semestru de studii, MEC a expediat o circulară Organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, prin care a recomandat eficientizarea măsurilor de profilaxie, în vederea prevenirii maladiilor respiratorii și diminuării riscului de îmbolnăvire.

moldpres.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).