Marcați
Meteorologii prognozează vreme rece pentru această săptămână
31.01.2023, 10:04
Meteorologii prognozează vreme rece pentru săptămâna curentă. În ultima zi a lunii ianuarie, sunt așteptate ninsori slabe în toată țara.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), regimul termic va fi cel normal pentru această perioadă, cu minime noaptea ce se vor situa între minus 2 și minus 7 grade Celsius, iar maximele zilei vor oscila între minus 2 grade și +3 grade Celsius. Vântul va sufla din vest, slab la moderat. Condițiile pentru formarea ghețușului pe drumuri se vor menține în continuare.

Luna februarie va începe cu temperaturi minime de -9 grade Celsius în nordul țării și maxime de +3 grade Celsius în timpul zilei în regiunea de sud.

Luna ianuarie în Republica Moldova este cea mai rece lună a anului. Temperatura medie lunară a aerului pe teritoriu variază între minus 2,5 grade Celsius în sudul țării și minus 4,5 grade Celsius în nordul ei. Cea mai rece lună ianuarie pentru toată perioada de măsurători instrumentale pe cea mai mare parte a teritoriului a fost în anul 1963 − temperatura medie lunară a aerului a oscilat între minus 10,5 grade Celsius (Cahul) și minus 15,3grade Celsius (Soroca). Cea mai caldă lună ianuarie s-a înregistrat în anul 2007 − temperatura medie lunară a aerului a constituit în teritoriu între +2,5 grade Celsius (Briceni) și +4,2 grade Celsius (Bravicea).

moldpres.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).