Marcați
Aproximativ jumătate de tonă de produse alimentare au fost scoase de pe rafturile magazinelor
30.01.2023, 18:50
Aproximativ jumătate de tonă de produse alimentare au fost scoase de pe rafturile magazinelor din municipiul Chișinău din cauza neregulilor. Acestea au fost depistate în rezultatul verificărilor efectuate la unitățile de alimentație publică de angajații Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. De asemenea, din vânzare a fost scos și un lot de carne de curcan, produsă în România.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a verificat în ultimele două săptămâni șapte unități de alimentație publică, nouă hipermagazine și centre comerciale, o piață agroalimentară și un depozit al importatorilor de produse alimentare de origine animală. În cadrul controlalelor effectuate, inspectorii Direcției Teritoriale pentru Siguranța Alimentelor au depistate mai multe neconformități și încălcări grave ale legislației privind siguranța alimentară. Printre cele mai grave se numără menținerea pe rafturi a produselor cu termen de valabilitate expirat și starea igienică necorespunzătoare a unităților de alimentație publică. În urma încălcărilor depistate au fost întocmite 22 de procese verbale cu privire la contravenții atât persoanelor juridice cât și persoanelor cu funcție de răspundere din cadrul unităților verificate. De asemenea au fost ridicate din comerț 4800 de kilograme de produse alimentare de origine animală și non-animală.

În același timp, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță că din vânzare a fost extras un lot de carne de curcan în asortiment, motivul rechemării fiind un focar de gripă aviară la o fermă specializată din România. Lotul a fost pus în vânzare în perioada 24-27 ianuarie curent. Persoanele care au achiziționat produse din lotul dat sunt îndemnate să se abțină de a le consuma și sunt în drept să le returneze magazinului de unde au fost procurate în baza bonului fiscal.

Exclusiv TV
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).