Marcați
Noaptea grea pentru drumari și salvatori
30.01.2023, 16:23
Din cauza poleiului și a străzilor înzăpezite mai multe mașini și autocamioane au rămas blocate în nămeți. Cele mai multe intervenții au avut loc în centrul și sudul țării, unde a fost anunțat cod galben de lapoviță și ninsori.

De intervenția drumarilor a avut nevoie și o ambulanță care nu și-a putut continua deplasarea din cauza drumului lunecos. Pe traseele naționale, muncitorii au intervenit 76 de utilaje speciale.

Salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost alertați să intervină în mai multe zone din sudul țării, inclusiv pe traseul M3, Vulcănești-Slobozia Mare, UTA Găgăuzia. Ei au tractat un automobil blocat în zăpadă, în care se aflau trei persoane.

O misiune similară a avut loc și la Ceadîr-Lunga, în apropierea satului Baurci, fiind tractat un microbuz cu două persoane, care s-a blocat în nămeți pe acostamentul drumului. Mai mult, salvatorii au tractat patru autocamioane la periferia orașului Vulcănești, care blocau circulația pe traseul M3.

Un alt caz a fost înregistrat pe drumul local din apropierea satului Meșeni, raionul Leova, unde efectivul Postului salvatori și pompieri Iargara a deblocat din zăpadă un autoturism, în care se aflau două persoane.

De ajutorul angajaților IGSU a fost nevoie și în municipiul Cahul, pe strada Lăutarilor 19, fiind tractată o ambulanță care, din cauza drumului lunecos, nu putea să-și continue deplasarea.

Administrația de Stat a Drumurilor a anunțat că 76 de utilaje speciale, cu implicarea a 34 muncitori rutieri, au intervenit în centrul și sudul țării pentru deblocarea drumurilor înzăpezite. Drumarii au efectuat lucrări de prevenire și combatere a lunecușului. În perioada 29-30 ianuarie, pe traseele din țară au fost distribuite peste 450 de tone de material antiderapant mecanizat și manual și 32 de tone de sare tehnică.

Responsabilii din cadrul Administrației de Stat a Drumurilor i-au îndemnat pe conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să-și echipeze autovehiculele corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile meteo.

Exclusiv TV
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).