Marcați
IGSU a primit două ambulanțe noi oferite de SUA
30.01.2023, 14:30
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a primit astăzi două ambulanțe din partea unei organizații non-guvernamentale din Statele Unite ale Americii. Autospecialele vor fi distribuite subdiviziunilor de intervenție și vor fi utilizate în misiuni zilnice de salvare. Valoarea donației este de peste 47 de mii de euro.

Șeful Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Alexandru Oprea, a declarat că o unitate de transport sau echipamentele de ultimă generație reprezintă un factor important în operativitatea intervenției și salvarea vieților omenești.

ALEXANDRU OPREA, șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență: ”Autospecialele date, după ce vor trece toate procedurile legale, vor fi distribuite subdiviziunilor de intervenție și vor fi utilizate în misiunile zilnice pentru acordarea serviciilor atât cetățenilor Republicii Moldova, cât și cetățenilor străini, inclusiv refugiați din Ucraina.”

Cheile celor două autospeciale le-au fost înmânate reprezentanților IGSU chiar de reprezentanții organizației non-guvernamentale din Statele Unite ale Americii, care au donat ambulanțele.

TIM VILLERS, reprezentantul organizației ”Alpha Aid”: ”Aș dori să spun că munca dumneavoastră este foarte importantă și, de aceea, ne-am dorit să vă livrăm aceste două vehicule care vă vor ajuta în misiunile voastre pentru viitor. Această donație ar fi fost imposibilă fără ajutorul unor oameni de la Ambasada SUA din Republica Moldova. De aceea, personal le mulțumesc pentru munca depusă.”

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pe parcursul anului 2022, cele 61 de subdiviziuni de intervenți au realizat peste 30.900 de misiuni, cu 9.832 mai multe decât în 2021. Peste 13 mii de intervenții se referă la focare de ardere, iar 3.772 - la misiuni de căutare-salvare. Totodată, în peste 9.700 de cazuri este vorba de intervenții auxiliare, iar în 40 a fost nevoie de intervenția Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare.

Exclusiv TV
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).