Marcați
Crește numărul cazurilor de COVID-19
30.01.2023, 14:20
Kraken, subtulpina virusului pandemic COVID-19 se face tot mai simțit în Republica Moldova. Autoritățile municipale anunță o creștere a numărului de îmbolnăviri în Capitală. șeful Direcției Asistență Medicală și Socială din Chișinău, Boris Gîlca, atenționat cetățenii să rămâne vigilenți în continuare și să nu ezite să-și administreze vaccinul împotriva infecției sars-cov2.

Săptămâna trecută în municipiul Chișinău au fost înregistrate 104 cazuri de COVID și trei cazuri de deces din cauza COVID și patologiilor asociate. În același timp, șefului Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Capitalei, Boris Gîlca, susține că săptămâna trecută a fost înregistrată o ușoară descreștere a cazurilor de îmbolnăvire cu infecții respiratorii. Totuși, autoritățile municipale de profil rămân în regim de alertă cu privire la răspândirea virusului gripal.

BORIS GÎLCA, șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a capitalei: Săptămâna trecută am avut ceva mai puține cazuri de infecții respiratorii, în jur de 4.300, dar circa jumătate din ele sunt înregistrate în continuare la copii. Totodată, am înregistrat săptămâna trecută 104 de cazuri de gripă, 70 din pacienți depistați cu gripă au fost internați, restul se tratează la domiciliu.

La rândul său, șeful interimar al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Capitalei, Andrei Pavaloi anunță că mai multe îmbolnăviri cu virusului pandemic au fost înregistrate și în instituțiile educaționale din capitală. În această săptămână confirmați pozitiv au fost 13 elevi și patru cadre didactice. La ziua de astăzi avem patru clase închise în carantină. În total - 115 elevi.

Pentru a face față unui eventual val de îmbolnăviri cu subtulpina Kraken, municipalitatea a decis să păstreze deschise două secții specializate în tratarea virusului COVID-19. În caz de necesitate vor fi reactivate altele suplimentare.

BORIS GÎLCA, șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a capitalei: Noi menținem în municipiul Chișinău două instituții unde se internează pacienții cu COVID și aici avem doar Spitalul Clinic Boli Contagioase pentru Copii, unde avem internați copii cu COVID și menținem spațiile pentru infecția COVID la copii și avem Maternitatea municipală nr.2 care este o maternitate de referință COVID-19 la nivel de țară, de republică, la fel avem internate aici gravide și lăuze cu COVID-19 din toată țara.

Autoritățile municipale mai menționează că persoanele care vor să-și administreze un vaccin antigripal sau împotriva COVID-19 se pot adresa la medicul de familie în orice instituție medicală din capitală.

Exclusiv TV
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).