Marcați
Cod galben de lapoviță și ninsori
27.01.2023, 18:29
Vine iarna adevărată. Însă doar pentru o zi. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de lapoviță și ninsori, care vor fi mai puternice în sudul țării. Alerta este valabilă începând de astăzi, ora 20:00, până mâine, ora 20:00. În acest interval, pe teritoriul țării, periodic vor cădea precipitații, care în mare parte vor fi sub formă de ninsoare.

Furtună de zăpadă mai mare se așteaptă în raioanele din sudul țării. Totodată, meteorologii avertizează că izolat se vor forma depuneri de lapoviță, iar drumurile vor fi acoperite cu gheață. În acest context, salvatorii îndeamnă conducătorii auto să-și echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip, dar și lanțuri antiderapante. Cei care pornesc la drum mai lung sunt îndemnați să facă plinul și să se asigure că sistemul de încălzire funcționează eficient. Potrivit salvatorilor, bateria telefonului trebuie să fie încărcată, iar îmbrăcămintea - corespunzătoare vremii. De asemenea, oamenii sunt îndemnați să evite pecuitul la copcă și mersul pe suprafața înghețată a bazinelor acvatice.

Exclusiv TV
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).