Marcați
Primul lot de masă lemnoasă din România va ajunge săptămâna viitoare
27.01.2023, 17:16
Informația a fost confirmată pentru Exclusiv TV de către directorul adjunct al Agenției ”Moldsilva”, Iulian Mamai, care însă nu a putut spune despre ce cantitate este vorba. Potrivit oficialului, toate chelutielile de logistică vor fi suportate de Înaltul Comisariat ONU pentru refugiați și vor fi repartizate familiilor care au adăpostit cetățeni din Ucraina.

IULIAN MAMAI, directorul adjunct al Agenției ”Moldsilva”: Suntem în plin proces de negocieri cu Înaltul Comisariat pentru Refugiați, care doresc să procure o anumită cantitate de lemn și să-l repartizeze, ulterior, cu titlu gratuit către refugiați, familiile care au adăpostit refugiați și păturile vulnerabile. Urmează, după toate discuțiile, săptămâna viitoare să avem prima tranșă de lemn din România. Cantitatea nu v-o putem spune.

Acum o săptămână, nici Premierul Natalia Gavrilița nu a putut spune cât va costa transportul de lemne românești în Republica Moldova. În același timp, șefa Cabinetului de miniștri a declarat pentru Exclusiv TV că în prima tranșă ar fi vorba despre 21 de mii de metri steri.

În luna octombrie 2022 autoritățile de la București au promis că vor livra Republicii Moldova combustibil solid pentru a ajuta moldovenii în acest sezon rece. Oficialii români vorbeau despre o cantitate de 200 de mii de metri steri de masă lemnoasă.

Exclusiv TV
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).