Marcați
Dosarul deputaților transfugi, clasat
25.01.2023, 16:39
După trei ani de investigații, dosarul deschis pe faptul unei posibile corupere a 13 deputați în Parlament, a fost clasat din lipsa componentelor de infracțiune. Este vorba despre foștii legislatori din Partidul Comuniștilor, care în anul 2015 au anunțat că părăsesc formațiunea și fracțiunea în favoarea partidului Democrat.

Potrivit Procuraturii Generale, dosarul a fost construit pe declarațiile făcute în 2016 de ex-deputata comunistă Elena Bondarenco. Potrivit denunțului, deputații ar fi primit sume cuprinse între 200.000 și 300.000 de euro, în noiembrie-decembrie 2015, ca să părăsească fracțiunea Partidului Comuniștilor și să voteze proiectele de legi ale Partidului Democrat. Această informație a fost confirmată în repetate rânduri și de președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin.

Procuratura Generală declară că acuzațiile nu au putut fi confirmate prin probe, iar în iulie 2022 Elena Bondarenco, martora principală în dosar, a decedat în urma unei malaidii incurabile. În același timp, nici unul dintre deputații vizați nu și-a recunoscut vinovăția. Procuratura precizează că, urmărirea penală continuă în partea privind acuzațiile de îmbogățire ilicită împotriva celor 13 foști deputați.

Exclusiv TV
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).