Marcați
Drumarii au ieșit pe traseele din țară
25.01.2023, 14:50
Pe parcursul nopții, dar și în dimineața zilei de astăzi angajații ”Administrației de Stat a Drumurilor” au prelucrat traseele cu peste 800 de tone de material antiderapant, pentru a combate poleiul. La asigurarea condițiilor sigure în trafic au fost implicați și muncitorii din сapitală, care au dispersat nisip atât pe străzi, cât și pe trotuarele din curțile de bloc și parcuri.

Pentru a asigura o circulație fără primejdii pe drumurilor naționale, angajații ”Administrației de Stat a Drumurilor” au efectuat pe parcursul nopții mai multe lucrări de prevenire și combatere a lunecușului. Astfel, în procesul tehnologic au fost antrenați 103 muncitori rutieri și 74 unități de tehnică specializată care au împrăștiat peste 765 de tone de material antiderapant prin metoda mecanizată și 40 de tone manual. De asemenea, în zonele cu risc sporit de formare a poleiului au fost utilizate peste 32 de tone de sare tehnică.

Puși pe treabă au fost și angajații serviciilor municipale specializate. Potrivit primarului general al Capitalei, Ion Ceban în procesul tehnologic au fost antrenate 23 de utilaje și autospeciale.

”Echipele Regiei ”Exdrupo” au împrăștiat material antiderapant pe unele străzi cu risc sporit, inclusiv pe cele în pantă, pe poduri și pe drumurile de acces în suburbii. Pentru a înlătura poleiul, au intervenit 16 autospeciale și utilaje. Circulația pe drumuri are loc acum în condiții normale, iar angajații ”Exdrupo” vor monitoriza situația și pe parcursul zilei. În spațiile publice, în special în curțile blocurilor, pe trotuare și în parcuri, au intervenit și angajații Direcției Locativ-Comunale. În acțiuni au fost implicate 7 utilaje speciale și au fost împrăștiate 12 tone de material antiderapant, atât mecanizat, cât și manual. Rog locuitorii capitalei să fie prudenți, iar serviciile municipale să intervină în același ritm, la necesitate, deoarece valori sub zero grade și precipitații slabe sunt anunțate și nopțile următoare”, - a menționat Ion Ceban.

Autoritățile anunță că în prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată pe toată rețeaua de drumuri naționale. De asemenea, conducătorii auto sunt atenționați să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare și să echipeze autovehiculele cu pneuri corespunzătoare și să adapteze regimul de viteză la condițiile de circulație pe timp de iarnă. În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, cetățenii pot apela la următoarele numere de telefon afișate pe ecran: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Exclusiv TV
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).