Marcați
Poliția atenționează cetățenii despre mai multe scheme frauduloase
24.01.2023, 17:54
Atenție mare cu cine vorbiți la telefon, sau cui răspundeți la mesaje. Inspectoratul General al Poliției avertizează că în spațiul online sunt aplicate mai multe scheme de estorcare a banilor și înșelăciune a populației.

Mai exact, infractorii contactează diferite persoane și le spun istorii false precum că rudele lor ar fi reținute, după implicarea într-un accident rutier. Pentru eliberarea acestora, le cer sume mari de bani.

O altă metodă se referă la scrisorile expediate prin email-uri. Persoanele primesc mesaje despre faptul că expeditorul ar avea în posesie imagini compromițătoare cu tentă sexuală în care ar fi implicate, iar pe cauza respectivă ar fi declanșată o cercetare penală. Pentru încetarea investigării, iarăși, sunt ceruți mulți bani.

De asemenea, infractorii încearcă să obțină bani și de pe cardul bancar. Aceștia sparg conturile personale, după care transmit mesaje din numele acestora prietenilor din listă, cu pretinsul motiv că ar avea nevoie urgentă de bani. Scopul este de a obține numărul cardului bancar și codul, de pe care, ulterior, retrag mijloacele financiare. Poliția atenționează populația să ignore aceste apeluri și mesaje, să nu acceseze link-uri ale site-urilor pe care nu le cunosc și să raporteze cazurile la poliție.

Exclusiv TV
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).