Marcați
Ajutor de la stat pentru "Prima Casă"
24.01.2023, 17:09
Peste opt mii de familii, care și-au cumpărat locuințe prin Programul „Prima casă”, vor primi în următoarele șase luni compensații de la Guvern pentru achitarea dobânzii lunare a creditului ipotecar în cadrul programului, cauza fiind creșterea acesteia. În ședința de mierucuri, 25 ianuarie, Guvernul va aproba dezicia de compensare a ratei dobânzii de până la patru puncte procentuale din suma majorării.

Ajutorul din partea Guvernului se va aloca în perioada ianuarie- iunie 2023. Pentru compensațiile din luna ianuarie, transferul va fi efectuat în luna februarie a acestui an. Beneficiar al Programului de stat „Prima Casă” poate fi orice cetățean al Republicii Moldova cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani, la momentul solicitării creditului ipotecar. Solicitantul de credit trebuie să fie angajat oficial în câmpul muncii, în sectorul public sau privat din Republica Moldova, și, respectiv, să dispună de venituri din surse oficiale.

Potrivit autorităților, din bugetul de stat pentru anul 2023 au fost prevăzuți 75 de milioane de lei în scopul acordării compensațiilor. Și anul trecut, Guvernul a alocat resurse suplimentare pentru compensarea a 50% din creșterea dobânzii pentru perioada iulie - decembrie. În cazul stingerii anticipate a creditului ipotecar, transferul compensației va înceta din luna următoare celei în care a fost achitată ultima rată.

Exclusiv TV
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).