Marcați
Străzile capitalei curățate și spălate de materialul antiderapant
23.01.2023, 17:26
Vremea caldă de săptămâna trecută a scos drumarii pe toate străzile din capitală. Acestea au fost curățate și spălate de materialul antiderapant, iar pe unele artere au fost plombate gropile formate în urma intemperiilor. Datele au fost prezentate în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

VITALIE MIHALACHE, șeful Direcției Generale Transport Public a capitalei: Au fost executate lucrări de salubrizare a canalizării pluviale, în special în zonele, unde avem acumulări de nisip și de material antiderapant. Au fost salubrizate străzile și în special acostamentul străzilor în scopul colectării și evacuării materialului antiderapant cu autospecialele din dotare, în cadrul întreprinderii municipale ”Exdrupo”, mă refer la aspiratoare și inclusiv la măturătoarele, care sunt în dotarea acestei subdiviziuni. Vreau să atrag atenția, că s-a acoperit, în principiu, toate drumurile principale din orașul Chișinău, inclusiv s-a intervenit și pe zonele secundare, în scopul evacuării acestui material antiderapant.

Pentru a restabili aderența atât pe suprafața carosabilă cât și pe trotuare, drumarii au spălat străzile. Lucrările au avut loc în orele de noapte, pentru a nu perturba circulația rutieră.

Angajații întreprinderii Exdrupo au folosit zilele calde și fără precipitații pentru plombarea gropilor, acolo unde a fost nevoie de astfel de intervenții.

VITALIE MIHALACHE, șeful Direcției Generale Transport Public a Capitalei: Au fost executate lucrări pe aproximativ 300 de metri pătrați cu beton asfaltic rece, în special mă refer la situațiile de avarie de pe drumurile municipiului Chișinău. Vreau să menționez că atât străzile din orașul Chișinău, cât și în localitățile din suburbii au fost executate lucrări de plombare și remediere a acestor situații de avarie, în special pe traseele, unde se deplasează transportul public municipal, unde încercăm să prestăm un serviciu de calitate, pentru transportarea pasagerilor.

În zonele unde utilizarea asfaltului rece este contraindicată, muncitorii au utilizat beton asfaltic suprimat, care este o soluție temporară, până în lunile calde ale anului, când drumurile vor fi plombate cu asfalt fierbinte.

Lucrările de întreținere a drumurilor naționale pe timp de iarnă au avut loc și în alte regiuni ale țării. Potrivit ”Adminstrației de Stat a Drumurilor”, în perioada 22-23 ianuarie, în procesul tehnologic au fost antrenate două unități de transport specializat, care au dispersat 11 tone de material antiderapant. Instituția menționează că în prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri naționale.

Exclusiv TV
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).