Marcați
Un nou deces cauzat de "flurona"
23.01.2023, 15:30
Gripa nu cedează, iar combinată cu virusul pandemic, face victime. Săptămâna trecută o altă persoană a murit din cauza "fluronei", o combinație dintre infecțiile respiratorii acute și COVID-19. Autoritățile municipale avertizează că în viitorul apropiat ne așteaptă un nou val de sars-cov2, cu subtulpina Kraken, depistată deja pe teritoriul Republicii Moldova.

Șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială, Boris Gîlca, susține că în prezent cea mai vulnerabilă categorie de cetățeni supusă riscului de a se îmbolnăvi cu infecții respiratorii acute sunt adulții. Și gripa rămâne activă. Mai mult, nu este pentru prima dată când se înregistrează cazuri de combinare a virusului gripal cu cel pandemic. Un locuitor din capitală a decedat săptămâna trecută din cauza virusului combinat "flurona".

Responsabilul municipal avertizează că în următoarea perioadă se așteaptă un nou val de COVID-19, de aceea populația este avertizată să respecte regulile sanitare și igiena mâinilor.

Potrivit autorităților municipale, în perioada 16-22 ianuarie au fost înregistrate 2.738 de adresări la instituțiile medicale din capitală, dintre care 1.551 de persoane au fost internate. Până în prezent, virusul gripal a cauzat decesul a cinci persoane în Republica Moldova, în două cazuri fiind vorba de "flurona".

Exclusiv TV
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).