Marcați
Două blocuri funcționale la "Termoelectrica"
23.01.2023, 13:23
Întreprinderea ”Termoelectrica” anunță că, în această noapte a fost repus în funcțiune turbogeneratorul blocului energetic nr.2, care și-a sistat activitatea săptămâna trecută. Timp de cinci zile întreprinderea a produs energie termică doar la un bloc electric din cele trei, pe care le are.

Pe data de 17 ianuarie, întreprinderea Termoelectrica anunța despre stoparea activității blocului energetic nr.2 pentru lichidarea unor deranjamente pentru a evita deconectarea în regim de avarie a acestuia. Astfel, în perioada de staționare a blocului energetic au fost înlăturate problemele la unele conducte ale cazanului, cazanul ulterior a fost testat la presiune, iar regimul termic în perioada de executare a lucrărilor a fost asigurat prin conectarea unor instalații suplimentare. Din această noapte, blocul activează în regim obișnuit.

În același timp, compania anunța mai devreme că și blocul energetic nr.3 urma să fie repus în funcțiune pe 20 ianuarie, însă până în prezent acesta rămâne în reparație. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, susține că reparația blocurilor energetice va continua până la înlocuirea lor cu tehnologii modern, care este un proiect costisitor.

Blocul energetic nr.2 se află în funcțiune din anul 1978, având durata utilă de exploatare depășită. Întreprinderea Termoelectrica dă asigurări că, regimul termic și hidraulic al sistemului de alimentare centralizată cu energie termică este asigurat în corespundere cu parametrii prestabiliți.

Exclusiv TV
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).