Marcați
Circa 4 400 de cazuri de infecții respiratorii s-au înregistrat săptămâna trecută în capitală
23.01.2023, 11:44
Circa 4 400 de cazuri de infecții respiratorii s-au înregistrat săptămâna trecută în capitală, cu peste 890 mai puțin decât săptămâna anterioară. Anunțul a fost făcut astăzi de șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit oficialului, din numărul total de cazuri, 50% au revenit adulților. Totodată, în această perioadă, s-au atestat 141 de cazuri de gripă, 88 dintre care la copii.

Săptămâna trecută s-a înregistrat un caz de deces. Este vorba de o persoană nevaccinată, care suferea de gripă de tip A și COVID-19. În capitală au fost distribuite încă 500 de doze de vaccin antigripal, transmise din municipiul Bălți, de aceea recomandăm cetățenilor să se adreseze la medicul de familie pentru a beneficia de vaccinul antigripal și anti COVID-19, - a spus Gîlca.

De asemenea, săptămâna trecută, în capitală au fost atestate 64 de cazuri de COVID-19, cu trei mai puțin decât în săptămâna anterioară. În contextul actualei situații epidemiologice, specialiștii recomandă ca la apariția primelor simptome specifice infecțiilor respiratorii - febră, tuse, strănut, dureri de cap, stare de slăbiciune, persoanele respective să se adreseze la medicul de familie.

moldpres.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).