Marcați
Echipamente noi pentru pompieri
20.01.2023, 18:42
Salvatorii și pompierii moldoveni vor primi 19 autospeciale și mai multe echipamente din Japonia. Șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Alexandru Oprea, a semnat astăzi la Tokyo un contract cu compania „Toyota Tsusho Corporation”.

Potrivit contractului, Republica Moldova va recepționa opt autoscări cu lungimea de 30 m și două autoscări cu lungimea de 54 de m. De asemenea, din același lot fac parte două autocisterne cu capacitatea de 3 000 litri, patru autocisterne cu capacitatea de 4 000 litri și două autocisterne cu capacitatea de 10 000 litri. Tehnica urmează să ajungă în țara noastră în termen de 23 de luni. Aceasta va fi distribuită în 10 subdiviziuni ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din șase localități și va deservi peste 1,3 milioane de cetățeni ai Republicii Moldova. Salvatorii și pompierii vor fi instruiți de experții niponi cu privire la utilizarea și mentenanța tehnicii primite.

Exclusiv TV
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).