Marcați
20 de medicamente noi vor apărea în farmaciile din Moldova
20.01.2023, 11:25
Comisia Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a autorizat 52 de medicamente, dintre care 20 în premieră.

Potrivit AMDM, printre medicamentele autorizate se numără: Dutasterida/Tamsulosina – medicament utilizat pentru tratamentul bărbaților care prezintă o creștere în dimensiuni a prostatei (hiperplazie benignă de prostată). De asemenea, în premieră în țara noastră vor putea fi găsite preparatele Epiduo, utilizat pentru tratamentul acneei, și Linestar, antibiotic din clasa oxazolidinonelor, care acționează prin oprirea dezvoltării unor bacterii (germeni) care produc infecțiile. Se utilizează pentru a trata pneumonia şi unele infecții ale pielii sau ale țesutului de sub piele.

Printre cele autorizate repetat se regăsesc produse farmaceutice precum: Cerezyme – utilizat în tratamentul pacienților care au un diagnostic confirmat de boală Gaucher, Oltar – medicament utilizat pentru a reduce nivelul de zahăr din sânge (medicament antidiabetic oral), Tobi – utilizat la pacienţii care suferă de fibroză chistică și Amiokordin – indicat pentru tratamentul tulburărilor de ritm cardiac (aritmii).

Conform datelor Ministerului Sănătății, în prezent Nomenclatorul de stat al medicamentelor conține aproximativ 4000 de produse, comparativ cu anii precedenți când erau în jur de 8000 de denumiri de medicamente.

moldpres.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).