Marcați
Renato Usatîi s-a răzgândit
19.01.2023, 17:56
Renato Usatîi s-a răzgândit. După ce s-a lăsat de politică în 2021, când a părăsit și funcția de primar al municipiului Bălți, politicianul revine. El susține că Partidul Nostru conducerea căruia a preluat-o, va participa în acest an la alegerile locale, iar ulterior și la scrutinul parlamentar.

În vara anului 2021, după eșecul înregistrat la alegerile parlamentare anticipate, primarul de atunci al municipiului Bălți, Renato Usatîi, declara că nu mai dorește să facă politică. Astăzi, politicianul s-a răzgândit.

RENATO USATÎI, liderul PP Partidul Nostru: Plecarea mea din funcția de primar al mun. Bălți și această pauză politică era strict legată de respectful față de votul cetățenilor ce și-au ales și guvernarea și opoziția la alegerile parlamentare din 2021.

Renato Usatîi a anunțat un restart al formațiunii Partidul Nostru, pe care îl va pregăti pentru un congres la care va fi aleasă noua conducere. De asemenea, Renato Usatîi susține că partidul pe care l-a fondat va participa la alegerile locale, planificate pentru această toamnă. Totuși, localitățile unde vor candida reprezentanții Partidului Nostru vor fi selectate.

Renato Usatîi a renunțat la fotoliul de primar al municipiului Bălți pe 2 septembrie 2021, după ce în luna iulie a aceluiaș an, blocul electoral care i-a purtat numele în alegerile parlamentare anticipate a obținut un scor sub pragul de accedere în Parlament.

Exclusiv TV
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).