Marcați
Igor Dodon pleacă în România
19.01.2023, 17:24
Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, aflat sub urmărire penale, poate ieși din țară pentru o anumită perioadă. Decizia a fost luată de Curtea Supremă de Justiție, care i-a permis fostului șef al statului să-și însoțească feciorul mai mic la investigații în România.

Avocații fostului președinte Igor Dodon au cerut permisiunea instanței pentru ieșirea din țară a clientului lor, în legătură cu necesitatea urgentă a unui tratament la care trebuie să fie supus feciorul lui mai mic. Solicitarea apărătorilor a fost susținută de procurorul Vitalie Codreanu, dar nu și de procurorul Petru Iarmaliuc.

PETRU IARMALIUC, procuror de caz: Nu este un motiv că fiul are nevoie de un oarecare tratament. Ce, în Republica Moldova nu se poate face tratament? Avem și noi medici competenți și servicii medicale la nivel superior, care pot fi făcute și în Republica Moldova. Plecarea peste hotare din persectiva mea este o circumstanță care ar putea afecta procesul penal prin interacțiunea cu alte persoane, inclusiv în România.

În opinia lui Iarmaliuc, nici probele prezentate în instanța de judecată pentru eliberarea acestui permis nu sunt concludente.

În pofida opiniei acuzatorului, instanța de judecată a satisfăcut cererea avocaților lui Igor Dodon, care are permis să iasă din țară în perioada 28 ianuarie-5 februarie curent. Igor Dodon a fost reținut pe 24 mai 2022, fiind suspectat într-un dosar penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunilor: coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită. Până în luna noiembrie 2022, fostul șef al statului a fost în arest la domiciliu, care ulterior a fost schimbat pe interdicția de a părăsi țara.

Exclusiv TV
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).