Marcați
La scăldat de Bobotează
19.01.2023, 16:14
Ziua de Bobotează nu a trecut nici în acest an fără scufundări în lacurile și bazinele acvatice din țară. În acest an, imitarea botezului lui Isus Hristos a fost mult mai ușoară pentru cei care au avut curajul să intre în apele reci, datorită temperaturilor generoase de afară. Oamenii spun că astfel își întăresc organismul și își curăță sufletul de păcate.

Scăldatul de Bobotează este o tradiție respectată de ani în țara noastră. Potrivit acesteia, curajoșilor care intră în apele reci norocul le surâde tot anul. De dimineața la lacul din parcul Valea Morilor din capitală s-au adunat zeci de creștini, dornici să repete pasul lui Isus. În acest an, tradiția s-a transformat într-un adevărat eveniment sportiv. Organizatoarea Victoria Bilan este originară din Kiev. În țara sa practica periodic scufundările în apa rece. De această dată a decis să-și împărtăși experiența cu locuitorii din țara noastră.

VICTORIA BILAN, organizator eveniment: Scufundarea în apa rece este un mare plus pentru sănătatea noastră. O astfel de profilactică te scapă de toți virușii și toate bolile posibile. De aceea, noi foarte des organizat astfel de evenimente la Kiev și am decis să-l aducem și în Moldova, pentru a le aduce la cunoștință oamenilor că ar trebuie să se gândească nu doar la tratamentele farmaceutice, care uneori fac rău organismului, ci la cel mai simplu lucru - scufundarea în apă rece, făcând o profilactică a organismului și astfel vom fi sănătoși toată vara și iarna.

Pentru a atrage cât mai mulți curajoși în apă, organizatorii evenimentului au pregătit concursuri cu premii pentru câștigători.

Primii curajoși care au intrat în apă, au fost bărbații. Ei spun că temperatura caldă de afară din acest an le-a furat un pic din adrenalină. Chiar și așa, senzația pe care au trăit-o, intrând în apă, a fost de nedescris, declară ei. Nici femeile nu au fost mai puțin curajoase, iar emoțiile au meritat tot efortul, au declarat ele după ce au ieșit din apă.

Specialiștii îndemnă oamenii să se scalde doar în locurile special amenajate și dotate cu scări. Înainte de a intra în apă curajoșii, trebuie să își încălzească corpul făcând gimnastică. Timpul de scufundare în apa rece nu trebuie să depășească 10 secunde, iar apoi oamenii trebuie să îmbrace haine călduroase, pentru a evita o eventuală răceală.

Exclusiv TV
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).