Marcați
Tragedie aviatică în Ucraina
18.01.2023, 14:41
18 persoane, printre care trei copii, au decedat după ce un elicopter guvernamental a căzut în vecinătatea unei grădinițe din localitatea Brovarî, din apropierea orașului Kiev. Printre cei decedați se numără ministrul Afacerilor Interne, Denis Motanstârski, dar și adjuncții săi.

Accidentul aviatic a avut loc în această dimineață. La bordul elicopterului erau nouă persoane, printre care ministrul de Interne Denis Monastîrski, primul adjunct al ministrului, Evgheni Ienin și secretarul de stat, Iuri Lubkovici. Potrivit administrației prezidențiale de la Kiev, delegația se deplasa spre linia frontului, fără a oferi mai multe detalii. Toți cei aflați la bord, dar și alți nouă civili printre care trei copii, au decedat.

KIRILO TIMOȘENKO, șeful adjunct al administrației prezidențiale de la Kiev: Nouă persoane, care se aflau în elicopter, au decedat. Și alți nouă copii care erau aici și adulții, care au venit să aducă copiii și erau pe teritoriu. Confirmăm decesul ministrului Afacerilor Interne, a ministrului Monastîrski, a viceministrului Ienin și a secretarului de stat.

Șeful adjunct al administrației prezidențiale de la Kiev, Kirilo Timoșenko, a anunțat că alte 29 de persoane, printre care 15 copii, s-au ales cu multiple traumatisme în urma accidentului. Cea mai mare parte dintre ei sunt internați.

Cauza prăbușirii este neclară în acest moment. Premierul ucrainean Denis Shmyhal, a cerut crearea unei Comisii care să investigheze circumstanțele tragediei. De asemenea, oamenii legii au cerut martorilor să transmită imaginile pe care le au și să depună declarații despre ce au văzut.

Conducerea de la Chișinău a transmis condoleanțe și mesaje de susținere pentru colegii din Ucraina. Mesaje similare au fost transmise și de președintele Parlamentului, Igor Grosu, dar și de ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).