Marcați
IGSU atenționează despre riscuri în timpul scăldatului de Bobotează
18.01.2023, 11:21
În ajun de sărbătoarea creștină Boboteaza, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vine cu acțiuni de prevenire a situațiilor de risc în timpul scăldatului. Atenționările salvatorilor au drept scop prevenirea accidentărilor în bazinele acvatice, dar și evitarea unor situații de criză legate de scufundatul oamenilor în apa rece a lacurilor din țară.

În acest sens salvatorii îndemnă iubitorii de scufundare să țină cont de câteva recomandări obligatorii pentru a evita problemele de sănătate și anume:

Scăldatul se recomandă doar în locuri special amenajate, dotate cu scări, iar înainte de a intra în apă corpul trebuie să fie încălzit.

Mai mult, aflarea în apa rece nu trebuie să dureze mai mult de 10 secunde, iar după ieșirea din ea, persoanele trebuie să-și șteargă corpul cu un prosop și să îmbrace haine groase pentru a evita hipotermie.

Totodată specialiștii atenționează că este interzisă aglomerarea persoanelor, scăldatul copiilor fără supraveghere, dar și scăldatul în stare de ebrietate. Pe 19 ianuarie creștinii ortodocși de stil vechi vor sărbători Botezul Domnului, zi în care conform tradiției unii oameni se vor scufunda în apa rece a bazinelor acvatice.

dse.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).