Marcați
Salarii mai mari pentru miniștri
17.01.2023, 14:16
Membrii Guvernului merită un salariu majorat în acest an, pentru a evita riscul de corupere din partea unor cercuri politice sau de afaceri interesate. De această părere este vicepremierul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care a comentat decizia autorităților de a crește lefurile membrilor Cabinetului de miniștri cu aproximativ opt mii de lei. Demnitarul susține, în cadrul unei emisiuni televizate că, autoritățile trebuie să lucreze astfel, încât să poată asigura o majorare salarială decentă pentru toate categoriile de angajați.

Decizia autorităților de a majora salariile membrilor Cabinetului de miniștri cu opt mii de lei, în timp ce leafa pentru alte categorii de bugetari a crescut cu 1300 de lei, a stârnit un val de nemulțumire în spațiul public. Vicepremierul Andrei Spînu consideră că această decizie este una corectă.

Potrivit vicepremierului, practica de corupere sau de salarizare informală a membrilor Guvernului, a deputaților sau a altor funcționari cu drept de decizie trebuie să fie anihilată. În același timp, Andrei Spînu recunoaște că, o majorare mai substanțială a lefurilor o merită toți angajații.

Potrivit legislației bugetare adoptate la finele anului trecut, de la 1 ianuarie 2023 salariile celor 13 miniștri ai Guvernului de la Chișinău se majorează de la 19 mii de lei brut, la aproximativ 28 de mii de lei. Aceleași modificări prevăd o creștere cu 1300 de lei a salariilor bugetarilor și o majorare de la 3500 la 4000 de lei a salariului minim pe economie.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).