Marcați
Mii de cazuri de infecții respiratori înregistrate în școli și grădinițe
17.01.2023, 09:40
Pe parcursul săptămânii trecute, în școlile și grădinițele din țară au fost înregistrate 7463 de cazuri de infecții respiratorii virale acute și de gripă sezonieră. Cifrele au fost prezentate astăzi de Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Astfel, din totalul cazurilor, 4272 au fost atestate în grădinițe și 3191 în instituțiile de învățământ primar și secundar. Totodată, timp de o săptămână s-au îmbolnăvit și 200 de pedagogi.

În aceste condiții, MEC a expediat o circulară Organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, prin care a recomandat eficientizarea măsurilor de profilaxie, în vederea prevenirii maladiilor respiratorii și diminuării riscului de îmbolnăvire.

De asemenea, Ministerul a solicitat conducătorilor instituțiilor de învățământ general implicarea în diverse acțiuni de control antiepidemic cum ar fi: monitorizarea zilnică a frecvenței elevilor și identificarea cauzelor absențelor de la ore; organizarea și desfășurarea activităților educaționale în condiții optime; respectarea igienei personale și colective, în special a igienei mâinilor; respectarea regimului de temperatură și de alimentație a copiilor și a elevilor în instituțiile de învățământ; menținerea curățeniei în încăperi și aerisirea periodică a sălilor de studii.

moldpres.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).