Marcați
Sărbătorile de iarnă s-au încheiat oficial
16.01.2023, 15:08
Începând de astăzi târgul de Crăciun, amenajatat de municipalitate în Piața Marii Adunări Naționale va fi închis, iar o parte din decorațiunile de pe străzile Capitalei vor fi deconectate. Anunțul a fost făcut de primarul general, Ion Ceban. Totuși el a menționat că o bună parte din elementele decorative vor rămâne în continuare să înfrumusețele orașul, iar căsuțele de lemn din centrul orașului vor fi utilizate pe ntru alte târguri tematice care vor avea loc pe parcursul anului.

Primarul general, Ion Ceban a mulțumit atât partenerii, pentru sprijinul oferit la organizarea sărbătorilor de iarnă în municipiu, cât și locuitorii sau oaspeții Capitalei, care au lăsat multe recenzii pozitive.

ION CEBAN, primarul general al Capitalei: Ieri a fost ultima zi a târgului de Crăciun pe care l-am organizat în Piața Marii Adunări Naționale. Eu cred că a fost o experiență extraordinară. A fost un eveniment de amploare pe toată perioada sărbătorilor. Cifra vizitatorilor este puțin de peste jumătate de milion de oameni. Sunt oamenii din Chișinău, sunt oamenii din raioane, sunt oamenii din afara Republicii Moldova. Vreau să spun că foarte multe impresii pozitive și foarte multe comentarii pozitive am primit de la cetățenii noștri aflați în diasporă, cei care s-au întors acasă de sărbători.

Suflul de sărbătoare însă nu va fi stins definitiv. Autoritățile municipale intenționează să păstreze o parte din decorațiuni pe străzile capitalei.

ION CEBAN, primarul general al Capitalei: Tot de astăzi brazii și o bună parte din elemente de Crăciun vor începe a fi strânse. Vor rămâne unele luminițe decorative cum ar fi pe Dacia, pe bulevardul Grigore Vieru, Mircea cel Bătrân. Urmează să discutăm în detalii ce va rămâne, astfel ca să nu fie nici prea sumbru de iarnă. Vom încerca să ne aliniem la standardele capitalelor europene ca să corespundem în acest sens.

Și căsuțele de lemn din Piața Marii Adunări Naționale vor rămâne pe loc. Primarul Ion Ceban promite târguri tematice săptămânale în această locație.

ION CEBAN, primarul general al Capitalei: Chiar astăzi dimineața am discutat cu mai mulți agenți economici, urmează până la sfârșitul săptămânii să definitivăm conceptul cum va arăta târgul pe bază de evenimente tematice, mai multe în acest an - Mărțișorul, Paștele, Ziua Familiei, Copilului, Zilele Chișinăului și multe, multe altele.

Și târgul organizat de ministerul Culturii în scuarul palatului național ”Nicolae Sulac” urmează să fie dezasamblat în următoarele zile, au anunțat autoritățile centrale.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).