Marcați
Numarul cazurilor de gripa, dar si infectii respiratorii ar putea creste
16.01.2023, 11:42
Numarul cazurilor de gripa, dar si infectii respiratorii ar putea creste in tara noastra in urmatoarele saptamani din cauza revenirii in colectivitati a copiilor dupa vacanta de iarna. Anunțul a fost făcut astăzi, de șeful Direcției generale asistenta medicala si sociala, Boris Gilca, in cadrul sedintei primăriei capitalei.

„Incepem cu o noutate buna. Înregistram o descrestere neesentiala a cazurilor de infecție respiratorie pe teritoriul municipiului Chisinau, inclusiv o descrestere a numărului de internări in spitalele cu copii, dar ramanem ingrijorati cu infecția confirmata prin gripa care este una in continua creștere si iata ca înregistram tot mai multe decese, inclusiv pe teritoriul municipiului Chisinau. La aceasta ora, spitalele de copii municipale sunt suprasolicitate cu internari, dar presiunea este mult mai mica decat a fost in ultimele trei saptamani, locurile libere sunt la limita in mare masura se elibereaza din contul externarilor. Noi credem ca in aceasta saptamana am putea sa avem in continuare o crestere totusi a infectiilor respiratorii datorita revenirii in colectivitati a copiilor dupa vacanta de iarna. Ce tine de de infecțiile cu gripa, cu certitudine vom avea o continua creștere, cel puțin pana la sfarsitul lunii ianuarie si ne temem sa nu avem in continuare decese din cauza gripei”, - a declarat șeful Direcției generale asistenta medicala si sociala.

Totodata, acesta a menționat ca saptamana trecuta, in Chisinau s-au înregistrat peste 5200 de cazuri de infecție respiratorie acute, dintre care jumătate au fost la copii. De asemenea, au fost înregistrate 162 cazuri de gripa, inclusiv 99 de cazuri la copii de pana la 17 ani.

protv.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).