Marcați
Poleiul face victime
13.01.2023, 16:46
Și pietonii au devenit victime ale poleiului de pe drumuri și trotuare. În ultimele 24 de ore, la numărul unic de urgență 112 au fost înregistrate mai multe solicitări de la persoanele care aveau nevoie de ajutor medical din cauza traumatismelor suferite. Medicii îndeamnă cetățenii să nu iasă în stradă fără necesitate, atunci când e ghețuș, iar dacă au făcut-o, atunci să nu se grăbească pentru a evita situațiile de accident.

În ultimele 24 de ore peste o sută de cetățeni au solicitat ambulanța pentru a primi îngrijiri medicale necesare din cauza mai multor traumatisme suferite în urma căzăturilor pe gheață.

ANA CARPOVICI, specialistă în relații publice a Serviciului 112: ”Zilele acestea avem și polei și ghețuș și timpul nu este atât de prietenos cu noi și sunt solicitări de la cetățeni anume legate de căzăturile pe gheață. La numărul unic de urgență a serviciului 112 au fost înregistrate începând cu ora 13:00, 12 ianuarie până astăzi 13 ianuarie ora 11:30, 101 căderi și alte accidente. Deseori apelanții raportează dureri moderate ale corpului, fracturi ale antebrațului sau fracturi la picior, la gleznă la genunchi, se mai întâmplă că sunt și sângerări și se solocită de urgență serviciul de ambulanță. ”

Majoritatea pacienților, care au fost aduși la spitale, aveau fracturi, luxații si traumatisme. Purtătoarea de cuvânt a Institutului de Medicină Urgentă, Dorina Arsene, a declarat că pacienții care s-au adresat la Institutul de Medicină Urgentă au primit îngrijiri medicale corespunzătoare. Unii dintre ei au rămas internați pentru a fi sub observația medicilor.

DORINA ARSENE, purtătoarea de cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă: ”Primii pacienți au fost înregistrați aseară în jurul orei 20:00, până la această oră la Institutul de Medicină Urgentă au ajuns în jur de 50 de persoane dintre care 20 au suferit fracturi și sunt internați. ”

Medicii le recomandă pietonilor să calce cu prudență pe trotuarele cu ghețuș.

DORINA ARSENE, purtătoarea de cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă: ”Rugăm toate persoanele să fie mult mai atente când urcă și coboară scările și să nu se grăbească. ”

Din cauza ploilor cu lapoviță, pe întreg teritoriul țării pe drumuri s-a format polei. În capitală, pe parcursul nopții trecute la împrăștierea materialului antiderapant şi combaterea ghețușului au fost antrenate 41 de utilaje speciale ale Direcţiei generale locativ comunale şi amenajare. De asemenea, pe străzi au ieșit și 384 de muncitori. Primarul capitalei, Ion Ceban susține că în special s-a lucrat pe trotuarele străzilor principale, căile de acces spre instituțiile sociale, spitale, centrele medicilor de familie, școli și grădinițe. La fel s-a intervenit la stațiile de așteptare a transportului public.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).