Marcați
Ghețușul face primele victime
13.01.2023, 15:05
Poleiul așezat pe drumurile din țară în urma ploii cu gheață din seara zilei de 12 ianuarie, a făcut primele victime. Două persoane au decedat, iar altele nouă au ajuns pe patul de spital în rezultatul accidentelor rutiere, care au avut loc din cauza ghețușului. Între timp drumarii din întreaga țară au ieșit pe trasee pentru a face drumurile mai practicabile.

Potrivit Inspectoratului General de Poliție, noaptea trecută pe traseele din țară au avut loc patru accidente rutiere, soldate cu două decese. Un accident grav s-a produs în apropierea localității Băcioi. Aici a fost nevoie de intervenția salvatorilor, pentru că o persoană a rămas blocată în mașina avariată. Carambol a fost atestat pe un drum național din țară.

DORINA ARSENE, purtătoarea de cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă: ”În urma accidentului de aseară, la Institutul de Medicină Urgentă au jauns opt persoane. Cu părere de rău un pacient a decedat imediat ce a fost adus la spital, alte trei persoane sunt internate în stare gravă, dar stabilă. Iar ceilalți patru pacienți după consultații și investigații au plecat ambulator sub supravegherea medicului de familie.”

Inspectoratul General pentru Situații de urgență anunță că mai multe ambulanțe fost ajutate de salvatori și pompieri în ultimele 24 de ore, după ce au rămas blocate pe trasee. Autasanitarele au rămas blocate pe trasee din cauza poleiului în raioanele Ștefan Vodă, Hîncești și Florești. Între timp, angajații Administrației de Stat a Drumurilor au muncit toată noaptea pentru a asigura o circulație fără pericole pe drumuri. În procesul tehnologic au fost antrenați 340 de drumari și 161 de utilaje special. Lucrătorii rutieri au împrăștiat pe trasee peste 3300 de tone de material antiderapant mecanizat, peste 285 de tone de material antiderapant manual și aproximativ 262 de tone de sare tehnică.

Administrația de Stat a Drumurilor anunță că accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri naționale. În același timp, poliția le amintește că în sezonul de iarnă condițiile meteo sunt imprevizibile, de aceea le recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo şi de trafic.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).