Marcați
Un nou contingent militar din RM în Kosovo
13.01.2023, 13:58
Cel de-al 18-lea contingent al Armatei Naționale pleacă într-o nouă misiune în Kosovo. Este vorba despre 41 de ofițeri care ne vor reprezenta țara în operațiunea de menținere a păcii KFOR. Militarii au fost petrecuți în cadrul unei ceremonii oficiale, la care au participat apropiații lor, conducerea ministerului Apărării, dar și reprezentanți ai ambasadelor acreditate la Chișinău.

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, și-a exprimat încrederea că militarii vor reprezenta țara noastră cu demnitate în această misiune, la fel ca și ceilalți colegi care au fost în operațiunile anterioare.

ANATOLIE NOSATÎI, ministrul Apărării: Din rapoartele primite cunosc că, ați trecut toți printr-o instruire foarte complicată, ați dat dovadă de profesionalism, ați trecut toate testele și sunteți apți pentru îndeplinirea misiunilor. Încă odată mă încredințez că Republica Moldova devine un contribuitor sigur la pacea și securitatea mondială.

Profesionalismul militarilor moldoveni a fost apreciat și de ambasadorul Italiei la Chișinău, Lorenzo Tomassoni. Participarea contingentelor militare moldovenești în Kosovo au loc sub egida acestei țări. Cuvinte de laudă pentru ofițeri a avut și șeful ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova, Kent Logsdon.

Comandantul contingentului Armatei Naționale, Andrei Cotilevschi, a dat asigurări că militarii sunt pregătiți și vor reprezenta Moldova cu onoare în această operațiune.

Moldova a detașat contingente de militari ai Armatei Naționale în operațiunea KFOR din Kosovo începând cu 2014. Fiecare misiune durează șase luni.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).