Marcați
Premierul: Starea de urgență ar putea fi prelungită
13.01.2023, 12:18
Guvernul ar putea cere Parlamentului prelungirea stării de urgență în legătură cu persistența riscurilor la adresa securității naționale și securității energetice survenite în contextul războiului din Ucraina, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița pentru Vocea Basarabiei. Premierul a subliniat că Guvernul folosește acest instrument „foarte judicios”.

Solicitată să spună când se va termina starea de urgență, Natalia Gavrilița a spus că își dorește „să ajungem să lăsăm să expire această stare de urgență”, precizând că R.Moldova continuă să se confrunte cu riscuri majore în domeniul securității.

„Când se va termina stare de situații excepționale? ” Natalia Gavrilița: „Când nu vor mai fi condiții de prelungire a stării de situații excepționale, când nu vor mai fi riscuri din cauza războiului, când nu vom mai avea riscuri în situația energetică. Îmi doresc să ajungem să lăsăm să expire această stare de urgență”, a spus premierul.
Gavrilița a specificat că în actualele condiții, când există riscuri, Guvernul trebuie să intervină de urgență.

„Continuăm să ne confruntăm cu riscuri și în privința războiului și oricum suntem într-o situație dificilă pe plan energetic. De aceea continuă să existe riscuri care ar necesita intervenția rapidă și urgentă a Guvernului”, a spus Gavrilița.

Premierul a dat asigurări că acest instrument – starea de urgență, este utilizat „judicios, atunci când există premise”, deciziile sunt transparente. Premierul a subliniat că atenția autorităților este concentrată pe proiectul de țară – integrarea europeană.

Parlamentul a prelungit cu 60 de zile starea de urgență din 6 decembrie 2022.

deschide.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).