Marcați
Amenințată cu moartea prin declanșarea unei grenade, în schimbul 2 mln de euro. Doi bănuiți – reținuți
12.01.2023, 15:52
Oamenii legii anunță despre deconspirarea unui caz cu scenariu rupt din filmele de groază. O femeie era șantajată și amenințată cu moartea de trei indivizi din Capitală. Mai mult, aceștia o amenințau și cu asasinarea fiicei sale, încercând astfel să obțină de la victime două milioane de euro, bani care ar fi reprezentat o pretinsă datorie a soțului decedat al victimei. Doi dintre bănuiți au fost reținuți recent de polițe, iar al treilea cooperează și este cercetat în libertate.

Coordonatorul grupului infracțional are vârsta de 53 de ani și este prieten de familie al femeii șantajate. Acesta a racolat alți doi bărbați, toți trei fiind din municipiul Chișinău, judecați pentru furturi și escrocherii. Aceștia comunicau cu victima prin mesaje telefonice sau scrise, pe care le lăsau în curtea casei acesteia sau pe mormântul soțului său, decedat în 2014. Mesajele conțineau amenințări cu moartea victimei, prin declanșarea unei grenade sau prin strangulare, precum și amenințări cu moartea fiicei, care se află în afara țării.

”Cei trei s-au asigurat ca femeia să nu afle faptul că unul dintre ei este chiar prietenul de familie al acesteia, iar în comunicarea cu ea au inventat și un motiv pentru care pretindeau suma de bani. Astfel, autorul mesajelor livrate de celălalt bănuit comunica din numele liderului faptul că acesta și-a ispășit pedeapsa în închisoare, în locul soțului ei decedat, pentru o infracțiune comisă de comun cu acesta, dar nu ar fi primit partea sa din venitul ilicit, pe care o revendica acum de la ea”, se menționează în comunicatul Inspectoratului General al Poliției.

Bărbații au fost denunțați autorităților în 2021 de către femeia șantajată. Până la trimiterea dosarului în judecată și pronunțarea unei hotărâri finale pe caz, bănuiții se prezumă nevinovați potrivit legii, iar în privința victimei au fost aplicate măsuri de protecție.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).