Marcați
Statisticile accidentelor, alarmante
11.01.2023, 17:45
Accidente rutiere cu tamponarea pietonilor crește vertiginos în ultima perioadă. Potrivit secretarul de stat de la Ministerului Afacerilor Interne, Sergiu Diaconu, dacă anul trecut, în ianuarie, erau 10 cazuri, de la începutul lui 2023, au fost deja înregistrate 15. Măsura propusă de autorități în scopul prevenirii tragediilor pe trasee ar fi ridicarea permisului pentru cei care nu cedează trecerea pietonilor.

Potrivit, secretarul de stat de la MAI, Sergiu Diaconu, anual în luna ianuarie numărul accidentelor rutiere crește, însă în aces an numărul victimelor este în creștere.

SERGIU DIACONU, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne: Anul trecut pe trecerile de pieton am avut zece tamponări și nici un deces. Anul acesta avem deja 15 tamponări și deja din păcate două persoane decedate. Același lucru se atensă și în afara trecerilor de pietoni. Dacă anul trecut am avut trei tamponări cu trei persoane traumate, anul acesta avem deja opt cazuri înregistrate și cu nouă persoane traumate, la o tamponare două persoane au fost traumatizate în afara trecerii.

În acest context, autoritățile vor să înăsprească sancțiunile pentru persoanele care nu cedează trecerea pietonilor. Astfel, într-un proiectul de lege votat în Parlament în prima lectură se propune ca după două încălcări de acest tip, să fie ridicat permisul pentru 45 de zile. De asemenea, persoanele care încalcă limita de viteză, vor trebui să treacă reșcolarizarea, precizează secretarul de stat de la MAI, Sergiu Diaconu. Totodată, Diaconu susține că va fi convocat consiliul pentru siguranța rutieră, unde se va discuta problema infrastructurii drumurilor. Potrivit autorităților, trecerile de pietoni nu sunt suficient de bine iluminate.

O altă măsură de siguranță, care va fi pusă în discuție cu ministerul Economiei, este interzicerea vânzării hainelor pentru copii care nu au elemente reflectorizante. Aceasta ar putea fi implementată pentru vestimentația minorilor până la 16 ani.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).