Marcați
Moldova are încheiate trei acorduri de conversiune a permiselor de conducere
11.01.2023, 11:13
Republica Moldova are încheiate trei acorduri de recunoaștere și conversiune a permiselor de conducere cu Italia, Turcia și Lituania. De asemenea, statul are semnată o Declarație de intenție cu Ministerul Federal al Infrastructurii Digitale și Transport al Germaniei cu privire la procedura de conversiune a permiselor de conducere.

Totodată, permisele de conducere eliberate de autoritățile Republicii Moldova sunt recunoscute în baza prevederilor Convenției de la Viena asupra circulației rutiere din 1968 într-un șir de state. Este vorba despre Portugalia, Estonia, Belgia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Albania, Cehia, Azerbaidjan, Georgia, Finlanda, Slovacia, Ungaria, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Turkmenistan, Armenia, Kazahstan, Polonia, Slovenia și Qatar.

Acordurile de conversiune a permiselor de conducere reprezintă documentele bilaterale încheiate în scris. Acestea stabilesc expres condițiile în care părțile își recunosc permisele de conducere eliberate de autoritățile unui sau altui stat parte și procedura de conversiune a acestora, fără susținerea examenelor suplimentare.

În prezent, Ministerul Afacerilor Interne este în proces de negociere a proiectelor de Acorduri cu privire la conversiunea permiselor de conducere cu Spania, Franța, Grecia, Letonia și Belarus.

ipn.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).