Marcați
Primul deces din cauza gripei din acest sezon
10.01.2023, 17:46
Gripa face victime. Ministerul Sănătății anunță despre primul caz de deces din cauza virusului gripal sezonier. Responsabilii din domeniul sănătății constată o menținere la nivel relativ constant a gripe pe parcursul a trei săptămâni. În același timp, este în scădere numărul infecțiilor respiratorii acute.

În prima săptămână din acest an au fost înregistrate peste 12 mii de cazuri de infecții ale căilor respiratorii. Astfel, din numărul total aproximativ 12 580 de cazuri au fost infecții ale căilor respiratorii superioare, în 488 de cazuri s-au constatat infecţii respiratorii acute severe, iar în 210 cazuri s-a confirmat gripă sezonieră, se notează într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Instituțiile medicale de asemenea raportează o scădere a numărului de internări. În perioada menționată au fost spitalizate 152 de persoane diagnosticate cu gripă și 318 - cu infecții acute ale căilor respiratorii. Cei mai mulți dintre pacienții internați sunt copii. În aceste condiții, autoritățile din sănătate îndeamnă populația să respecte măsurile de protecție.

Specialiștii recomandă ca la apariția primelor simptome specifice infecțiilor respiratorii ca febra, tuse, strănut, dureri de cap sau stare de slăbiciune cetățenii să consulte imediat medicul de familie pentru administrarea unui tratament corect și de asemenea să evite locurile aglomerate sau instituțiile școlare și preșcolare. Menționăm că, de la începutul acestui sezon au fost confirmate în total 932 de cazuri de gripă, peste 136 de mii de infecții acute ale căilor respiratorii superioare și aproximativ șase mii de cazuri de infecţii respiratorii acute severe.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).