Marcați
Pe drumurile naționale vor fi instalate stații meteo rutiere
10.01.2023, 17:12
Pe drumurile naționale vor fi instalate stații meteo rutiere. Administrația de Stat a Drumurilor anunță că, acestea vor fi amplasate în 15 localități și au drept scop extinderea sistemului de prognoză şi control pentru condițiile de trafic.

Astfel, stațiile meteo rutiere vor eficientiza întreținerea curentă a drumurilor, fluidizarea transportului rutier și sporirea siguranței rutiere inclusiv pe timp de iarnă. Dispozitivele vor procesa datele meteorologice colectate și stocate, ceea ce ar permite o întreținere minimizată a drumurilor de către specialiștii în domeniu.

Lucrările de instalare a stațiilor meteo rutiere executate au o valoare contractuală de 9,3 milioane de lei, bani alocați din mijloacele fondului rutier. Suma prevăzută include transportarea, lucrările de montare, testarea utilajului și instruirea personalului întreprinderii de stat „Administrația de Stat a Drumurilor”.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).