Marcați
Ministru cu acte în regulă
10.01.2023, 16:47
Alexei Buzu a depus astăzi jurământul în calitate de ministru al Muncii și Protecției Sociale. Ceremonia de învestire a avut loc în prezența președintelui țării, Maia Sandu, și a premierului Natalia Gavrilița, dar în lipsa presei. Oficialii i-au mulțumit fostului ministru, Marcel Spatari, pentru eforturile depuse timp de un an și jumătate în cadrul instituției și i-au urat succes noului conducător al ramurii de asistență socială.

ALEXEI BUZU, ministrul Muncii și Protecției Sociale: Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea propășirii Republicii Moldova. Să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, suveranitatea, indepedența, unitatea și integritatea teritorială a Moldovei.

Ceremonia de depunere a jurământului noului ministru a avut loc în lipsa presei, deoarece evenimentul nu a fost anunțat din timp. Acest lucru a fost observat de președintele țării, Maia Sandu, care a părut deranjată de absența jurnaliștilor. În același timp, șefa statului a menționat că noul ministru al Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, urmează să continue o agendă ambițioasă pe care și-a formulat-o instituția.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: Prioritățile sunt clare - asigurarea continuității agendei de reforme. Avem nevoie de un sistem mai eficient de asistență socială și asta înseamnă, în primul rând, un sistem potrivit de evidență și urmărire a plăților sociale. Monitorizarea implementării modificărilor recente la Legea cu privire la ajutorul social. Trebuie să vedem dacă aceste modificări sunt suficiente și ceea ce ne dorim noi, este ca acest ajutor social să se transforme într-un ajutor temporar, poate chiar trebuie să schimbăm și denumirea acestei plăți, pentru că nu vrem ca acest ajutor social să descurajeze munca, el trebuie să ajungă la cei care nu pot munci și au nevoie de ajutor.

Și premierul Natalia Gavrilița i-a urat succes lui Alexei Buzu, menționând despre importanța și acțiunile prioritare ale Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Alexei Buzu a preluat funcția de ministrul al Muncii și Protecției Sociale după ce Marcel Spatari a anunțat o zi mai devreme că se retrage din garnitura guvernamentală. El a menționat că pleacă din funcție din motive personale și că urmează să activeze la București, acolo unde se află familia sa. Totuși, Spatari a anunțat că va continua să ofere consiliere pentru echipa de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Alexei Buzu a ocupat funcția de directorul executiv al Centrului de Parteneriat pentru Dezvoltare, o organizație care își propune să reducă inegalitățile și să promoveze egalitatea pentru femei și bărbați din Moldova. De la învestirea Guvernului, cinci membri ai echipei guvernamentale au demisionat – vicepremierul pentru Reintegrare, Vlad Kulminschi, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, ministrul Mediului, Iuliana Cantaragiu, ministrul Economiei, Sergiu Gaibu și ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).