Marcați
Tulpina Omicron a virusului COVID-19 rămâne dominantă pe teritoriul Republicii Moldova
10.01.2023, 12:51
Anunțul a fost făcut de Agenția Națională pentru Sănătate Publică, după efectuarea analizelor a 16 probe selectate din diferite regiuni ale țării. Varianta a fost confirmată la opt bărbați și opt femei.

Potrivit Agenției, cele 16 probe selectate pentru monitorizarea circulației tulpinilor de SARS-COV-2 și identificarea variantelor de mutație ale virusului, prin metoda de secvențiere a genomului viral, au fost selectate din diferite regiuni ale țării, inclusiv municipiul Chișinău și raioanele Basarabeasca, Ialoveni, Cimișlia, Orhei, Strășeni. Rezultatele au fost confirmate prin tehnici de biologie moleculară și supuse secvențierii. În urma analizei, în toate 16 probe a fost identificată circulația în exclusivitate a subliniilor ce aparțin variantei Omicron, confirmate și în cazul procedurilor anterioare. Tulpina a fost confirmată la opt bărbați și opt femei.

Rezultatele secvențierii sunt integrate în Sistemul național de supraveghere și partajate baza de date internaționale, unde pot fi comparate și corelate cu mutațiile existente în alte țări. Specialiștii din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze împotriva infecției, pentru a preveni cazurile grave de boală și deces.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).