Marcați
Unele categorii de vulnerabilitate, revizuite
9.01.2023, 17:59
Peste 11 mii de familii nu au menționat veniturile reale la completarea cererilor în sistemul informațional compensatii.gov.md. Anunțul a fost făcut de ministrul demisionar al Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari. Într-o conferință de presă acesta a declarat că pe platforma guvernalamentală au fost introduse filtre, iar celor cărora au prezentat date eronate la depunerea cererilor, le-a fost modificată categoria de vulnerabilitate în una mai mică.

MARCEL SPATARI, fost ministrul Muncii și Protecției Sociale: În sistemul informațional au fost implementate câteva filtre care au identificat peste 11.000 de cazuri de persoane care, având un consum foarte mare istoric, au declarat zero venituri. Probabil nu și-au declarat toate sursele. Acestor persoane le-a fost limitată categoria de vulnerabilitate, ei nu pot beneficia de categoriile mari de vulnerabilitate.

Potrivit lui Spatari, verificările veniturilor nu se fac în formă fizică, acestea reprezentând un schimb de date între instituțiile statului.

Potrivit unei decizii a Comisiei pentru Situații Excepționale, consumatorilor cu un cost estimat al resurselor energetice în perioada rece a anului mai mare sau egal cu 5.000 de lei, care au indicat în cererea pentru compensații un venit total al familiei mai mic de 25% din costul estimat, li se va aplica cel mult categoria de vulnerabilitate medie. Peste 740 de mii de familii au beneficiat, în ultimele două luni, de compensații la resursele energetice. Bugetul total al proiectului ”Ajutor la contor” este de aproape 5 miliarde de lei.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).