Marcați
Demisii în Guvernul Gavrilița
9.01.2023, 16:41
Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari și purtătoarea de cuvânt al Executivului, Anastasia Taburceanu, s-au retras din fucțiile pe care le-au deținut timp de un an și jumătate. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă de prim-ministru Natalia Gavrilița. Astfel, cârma Ministerului Muncii este preluată de Alexei Buzu, șeful unei organizații neguvernamentale, care promovează egalitatea de gen.

Prim-ministra, Natalia Gavrilița, i-a mulțumit lui Marcel Spatari pentru efortul depus timp de un an și jumătate, în calitate de conducător al ministrului Muncii și Protecției Sociale. La rândul său, Marcel Spatari a menționat că pleacă din funcție din motive personale. Familia acestuia se află în România, acolo unde va revenit și fostul ministru.

Funcția de ministru al Muncii și Protecției Sociale este preluată de Alexei Buzu, care a ocupat funcția de directorul executiv al Centrului de Parteneriat pentru Dezvoltare, o organizație care își propune să reducă inegalitățile și să promoveze egalitatea pentru femei și bărbați din Moldova. Șefa Cabinetului de miniștr, Natalia Gavrilița, a menționat că Buzu este specialist în managementul politicilor publice. Acesta a oferit suport mai multor ministere în procesul de elaborare, implementare și evaluare a politicilor publice sectoriale.

Demisia lui Marcel Spatari nu este singura: doamna Anastasia Taburceanu, purtătoarea de cuvânt de asemenea și-a depus demisia din motive personale.

De la învestirea Guvernului, patru membri ai echipei guvernamentale au demisionat – vicepremierul pentru Reintegrare, Vlad Kulminschi, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, ministrul Mediului - Iuliana Cantaragiu și ministrul Economiei Sergiu Gaibu.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).