Marcați
Carburanții: săptămâna începe cu scumpiri
9.01.2023, 15:20
Săptămâna începe cu scumpiri. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat noile prețuri plafon ale carburanților pentru ziua de mâine, 10 ianuarie, care nu sunt tocmai îmbucurătoare pentru conducătorii auto.

Astfel, pentru un litru de benzină A 95, șoferii vor scoate dun buzunar 23 de lei și 76 de bani pentru un litru, cu 10 bani mai mult decât astăzi. Motorina se scumpește nesemnificativ, cu un ban, și va putea fi cumpărată la stațiile PECO cu 23 de lei și 66 de bani pentru un litru.

Anterior, ANRE a explicat că scumpirea carburanților care se atestă de la începutul anului este influnțată de doi factori. Este vorba de majorarea marjei comerciale specifice la comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard cu 10% - de la 2,62 lei/litru la 2,91 lei/litru. Această scumpire, potrivit regulatorului, este necesară pentru păstrarea unui echilibru adecvat între interesele consumatorilor și fiabilitatea pieței produselor petroliere. O altă cauză este majorarea cotelor accizelor prevăzute de Codul Fiscal al Republicii Moldova.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).