Marcați
Gîlca: În capitală se atestă alertă epidemiologică din cauza numărului mare de infecții respiratorii și gripă
9.01.2023, 11:44
Numărul cazurilor de infecții respiratorii înregistrate în municipiul Chișinău continuă să crească. Potrivit șefului Direcției Generale Sănătate, Boris Gîlca, capitală se află în alertă epidemiologică și a fost nevoie de identificat spații suplimentare pentru internări. În ultima săptămână s-au înregistrat 163 de cazuri de gripă, dintre care 97 la copii.

„Avem o situație îngrijorătoare, raportările din cadrul spitalelor și instituțiilor de ambulatoriu ne spun că avem o adresabilitate sporită de internări cu infecții respiratorii, atât la copii, cât și la adulți. Cu siguranță suntem în alertă epidemiologică, dacă nu în epidemie de gripă”, a declarat Boris Gîlca.

Astfel, în ultima săptămâna s-a înregistrat flux sporit de internări, în special în cazul minorilor cu acuze de infecții respiratorii. Cele mai afectate sunt grupurile de copii copii cu vârsta 5-14 ani, urmată de cei cu vârsta de 0-4 ani.

agora.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).