Marcați
Peste 200 de cazuri noi de gripă, înregistrate în Moldova în ultima săptămână
5.01.2023, 10:14
În ultima săptămână, în Moldova au fost înregistrate 203 cazuri de gripă sezonieră, anunță Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP). Din numărul total de bolnavi cu gripă sezonieră 128 (63,5%) au fost spitalizați.

Cele mai multe cazuri, 163, sunt în Chișinău, la Ialoveni și Comrat câte 6 cazuri, Bălți – 4, Călărași, Soroca, Nisporeni, Rezina și Taraclia – câte 3 cazuri. În raionele Edineți, Sângerei și Ungheni — câte 2 cazuri, Căușeni, Leova și Strășeni câte 1 caz.

De la începutul perioadei de monitorizare (03 octombrie 2022 – 2 ianuarie 2023) au fost înregistrate, în total 722 de cazuri de gripă.

Totodată, ANSP anunță că morbiditatea prin infecțiile acute ale căilor respiratorii superioare a scăzut cu 13 la sută, suîn comparație cu săptămâna precedentă.

Epidemiologii le recomandă cetățenilor respectarea în continuare a măsurilor de profilaxie nespecifică (respectarea distanței fizice, igienei personale, igienei tusei, igienei locuinței, igienei și dezinfecției mâinilor, adresarea la medic la apariția simptoamelor compatibile cu gripa și IACRS, evitarea locurilor aglomerate, purtarea măștilor în transport, în locurile aglomerate), monitorizarea stării sănătății copiilor de vârstă preșcolară și a elevilor și vaccinarea antigripală.

realitatea.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).