Marcați
Autorităţile pregătesc iniţiative pentru fortificarea sistemului financiar-bancar
24.02.2016, 14:53
Autorităţile insistă pe necesitatea fortificării Băncii Naţionale a Moldovei şi a Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare. În acest sens, în curând urmează a fi înaintate mai multe iniţiative legislative. Situaţia din domeniul financiar-bancar s-a discutat al prima şedinţă a Consiliului Suprem de Securitate în noua sa componenţă, care s-a întrunit astăzi, 24 februarie.

„Am discutat despre situaţia din sistemul financiar-bancar şi măsurile necesare de întreprins pentru a o îmbunătăţi. Am constat că situaţia e sub control, cetăţenii nu trebuie să se alarmeze, ne-am convins că BNM şi alte structuri acţionează în limitele legii şi asigură securitatea”, a declarat pentru presă preşedintele Nicolae Timofti.

Şeful statului le-a mai spus jurnaliştilor că a solicitat să se evite orice măsuri care ar putea duce la încălcarea regulilor din domeniul financiar-bancar, să se acţioneze în conformitate cu prevederile cadrului legal. „Am găsit de cuviinţă să discutăm şi putem spune că oamenii nu au motive de panică”, a accentuat Nicolae Timofti.

Premierul Pavel Filip a menţionat că a fost şi solicitarea sa să aibă loc şedinţa Consiliului. „Am considerat necesar, deoarece unul din obiectivele noastre este de a stabiliza sectorul financiar-bancar. Nu s-a întâmplat acum recent ceva grav în acest domeniu, nu a fost o şedinţă de urgenţă, a fost una planificată. Deja am trecut printr-o fraudă bancară şi este important să avem o abordare sistemică, să nu reacţionăm întârziat”, a spus şeful executivului.

Pavel Filip a adăugat că deja au fost aprobate în Guvern câteva proiecte de legi care au ca scop fortificarea sistemului şi urmează ca în curând să se vină şi cu alte iniţiative legislative în acest sens.

IPN
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).