Marcați
Aglomerație la casele mortuare din China
4.01.2023, 17:34
Casele mortuare din China nu mai fac față numărului de decese din cauza coronavirusului. Presa internațională scrie că unele sunt atât de aglomerate, încât le-a impus familiilor o limită de până la 10 minute pentru a-și deplânge rudele decedate. Chiar și așa, țara insistă să renunțe la restricțiile impuse până acum prin politica zero-COVID.

Potrivit portalului american ”bloomberg”, citat de publicația globală de știri, Insider, în timp ce China se confruntă cu un val puternic de noi infecții de COVID-19, firmele de pompe funebre nu mai fac față situației. În Shanghai, numărul morților este atât de mare, încât o casă mortuară, unde zilnic sunt depuse de cinci ori mai multe cadavre decât până acum, oferă familiilor până la 10 minute pentru a-și lua rămas bun de la cei apropiați.

În Beijing, serviciile publice au fost supuse unei presiuni enorme de săptămâni întregi. Autoritățile sanitare au declarat în 11 decembrie că serviciile de urgență sunt solicitate de peste 30.000 de apeluri pe zi. Medicii din cadrul Centrului Medical de Urgență i-au îndemnat pe oameni să solicite ajutorul doar în cazul în care sunt grav bolnavi, deoarece posibilitatea de a răspunde la apelurile de urgență sunt foarte reduse.

Compania Airfinity, cu sediul în Marea Britanie, a anunțat în luna decembrie că aproape 9.000 de persoane din China mor zilnic din cauza COVID-19. Contaminările au început să se răspândească din nou în China în noiembrie, însă au înregistrat o creștere masivă în decembrie, după ce Beijingul a renunțat la restricții după ample proteste ale populației din marile orașe. China susține în mod oficial că în țară au fost înregistrate 5.246 de decese cauzate de COVID-19 de la izbucnirea pandemiei în orașul Wuhan, încă cei de la Airfinity se așteaptă la 1,7 milioane de decese în China până la sfârșitul lunii aprilie.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).