Marcați
Condiții de hotel pentru patrupezi
4.01.2023, 16:54
Perioada vacanțelor vine cu mari bătăi de cap pentru deținătorii animalelor de companie, care nu le pot lua cu ei în sejur. În ajutor le vin hotelurile pentru patrupezi, care în aceste zile se bucură de mare popularitate. Condițiile de care au parte clienții blănoși sunt pe măsură. Astfel aceștia pot admira răsăritul și apusul soarelui, sau se pot răsfăța, luând cina la terasă.

Un hotel pentru animale în adevăratul sens al cuvântului poate fi găsit la ieșirea din Chișinău. Managerul, Ludmila Cobâlaș, susține că afacerea a fost pusă pe picioare din necesitatea de a găsi companie unui animal de companie. O prietenă a Ludmilei avea mari probleme unde să-și lase pisica atunci când pleacă de acasă. Astfel, cele două femei s-au gândit să înființeze un hotel specializat.

Perioada de cazare este pe buzunarul stăpânului. Poate fi câteva zile, sau câteva luni. Cel mai mult de lucru este în perioada sărbătorilor, dar și în lunile de vară.

Aici animalele sunt răsfățate pe măsură. Mai mult, câinii și pisicile sunt implicați în activități de grup, astfel aceștia se integrează mai repede în societatea patrupezilor, spune managerul hotelului pentru animale Ludmila Cobâlaș. Cât ține de alimentație, hotelul își cazează clienții cu alimentele de acasă. Totuși, nu există regulă fără excepție.

LUDMILA COBÂLAȘ, manager hotel pentru animale: Atunci când este nevoie de o dietă specială, se întâmplă că cățeii se îmbolnăvesc și au nevoie de tratament, da noi mergem la întâmpinare și putem să le preparăm ceva, de exemplu mâncare de casă. Dacă animalul mănâncă numai mâncare de casă nu poți să îi aduci pe o săptămână mâncare pregătită, respectiv le preparăm. Cățeii mari sunt hrăniți de două ori, dar cei mici de trei ori, de patru ori, depinde de vârsta cățelului.

Pentru o zi de cazare la un hotel de animale, prețurile încep de la 150 de lei pentru pisici și 200 de lei pentru câini. Ludmila Cobâlaș spune că prețurile în acest an au fost majorate în condițiile în care și cheltuielile s-au triplat. Cei mai mulți bani se duc pe soluții pentru dezinfectare, cheltuielile pentru întreținere, resursele energetice.

În Republica Moldova sunt în jur de 10 hoteluri pentru animalele de companie.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).