Marcați
Sărbătorile nu au trecut fără incidente
4.01.2023, 15:17
Noul an a venit cu viroze, intoxicații și traumatisme. Săptămâna trecută echipele de asistență medicală au acordat ajutor în peste 18 mii de cazuri. Cei mai mulți pacienți au avut nevoie de ajutorul medicilor din cauza, bolilor respiratorii, urgențelor cardiovasculare și neurologice. Doar în prima zi din noul an, echipele de intervenție au mers la peste trei mii de pacienți, inclusiv în peste o mie de cazuri de viroze, gripă și bronșite.

Potrivit Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, în perioada 26 decembrie-1 ianuarie au fost înregistrate 18 414 solicitări, în 4095 de cazuri fiind vorba despre copii. Cele mai multe solicitări au vizat urgențele cardiovasculare - 3289 de cazuri, inclusiv 43 pacienți au fost diagnosticați cu sindrom coronarian acut. Totodată, peste 2000 de pacienți au avut nevoie de intervenția medicilor din cauza urgențelor neurologice, iar 231 de solicitări au fost înregistrate la pacienți care au suferit accidente vasculare cerebrale. Peste 1000 de persoane au suferit de traumatisme, dintre care 146 sunt copii.

În aceeași perioadă, de asistență medicală urgentă au avut nevoie persoane care au avut de suferit în accidente rutiere, din cauza intoxicațiilor alimentare, intoxicații cu monoxid de carbon sau medicamente. În urma accidentelor de pe drumurile din țară s-au ales cu traumatisme 72 de persoane. De asemenea ambulanța a intervenit în 84 de cazuri de urgențe infecțioase. Săptămâna trecută au fost atestate și mai multe cazuri de intoxicații. Astfel, 42 de persoane au acuzat intoxicații alimentare, în timp ce alte 20 au suferit intoxicații cu medicamente. De asemenea, au fost înregistrate 10 cazuri de intoxicații cu alcool și 9 cazuri - cu monoxid și dioxid de carbon.

În total, în perioada 26 decembrie-1 ianuarie, în spitalele din țară au fost internați 6045 de pacienți, inclusiv 1566 de copii.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).