Marcați
CSE a aprobat noi decizii
3.01.2023, 16:43
Autorizația de mediu pentru Uzina Metalurgică de la Râbnița a fost prelungită, iar termenul de plată a drepturilor de import de către compania Moldovagaz al gazelor naturale a fost prelungit până la 31 ianuarie curent. Acestea sunt deciziile aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale în prima sa ședință din noul an.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, prelungirea termenului de plată a drepturilor de import de către Moldovagaz al gazelor naturale transportate prin conducte, se face pentru perioada aprilie – decembrie 2022. În acest context, „Moldovagaz” a fost scutită de răspundere contravențională și penalități pentru nerespectarea prevederilor legale de plata drepturilor de import aferente gazului natural transportat pe parcursul lunilor aprilie-octombrie 2022.

În aceeași ședință, Comisia pentru Situații Excepționale a decis prelungirea până la 31 ianuarie curent a termenului de valabilitate a Autorizației de mediu privind gestionarea deșeurilor și a Autorizației de emisie a poluanților în atmosferă de la surse fixe, eliberată pentru Uzina Metalurgică Moldovenească. Prelungirea autorizațiilor pentru această întreprindere sunt parte a înțelegerilor dintre Chișinău și Tiraspol pentru achiziționarea energiei electrice la preț redus de la Centrala hidroelectrică moldovenească, situată în stânga Nistrului.

Membrii comisiei au făcut și unele ajustări privind importul păcurii, a produselor petroliere, rumegușului, deșeurilor și a resturilor de lemn pentru fabricarea biocombustibililor solizi, în concordanță cu noul Nomenclator Combinat a mărfurilor, care a intrat în vigoare începând cu 1 ianuarie curent.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).